ȘIMAIBUN.RO: Detalii despre Indexul prețului de energie electrică

ȘIMAIBUN.RO căută să te ajute in luarea celor mai bune decizii. Astfel, am pregătit un index care să îți ofere zilnic o privire de ansamblu asupra prețurilor și condițiilor pieței de energie electrică.

Indexul ȘIMAIBUN.RO conține următoarele date esențiale deciziei tale:

Intervalul de prețuri de retail disponibile pe piața de energie electrică prin care reprezentăm vizual toate ofertele de energie electrică. Aceste valori sunt cele mai importante în alegerea ta pentru că îți indică rapid intervalul de prețuri la care poți schimba furnizorul. Astfel, poți compara aici prețul pe care îl plătești cu cele mai bune oferte de pe piață.

Prețul mediu de retail al ofertelor de energie electrică pe ȘIMAIBUN.RO îți poate oferi o privire de ansamblu comparând această valoare cu prețul pe care îl plătești in prezent. Dacă nu ești sigur cum să interpretezi factura ta de energie, poți citi aici articolul nostru pe această temă. Urmărind trendul acestui indicator, poți decide când este cel mai bine să faci o schimbare deoarece aplicația noastră de inteligență artificială analizează constant piața și actualizează indexul cu prețurile disponibile.

Prețul angro PZU reprezintăreprezintă media pe 7 zile a prețului de pe piața angro (găsești aici o descriere a pieței de energie) la care furnizorii cumpără energia electrică. Ca să iei o decizie cât mai bună este util să urmărești diferența prețului PZU față de prețul de retail. Dacă prețul PZU crește pe o perioadă mai lungă și este la un nivel peste prețul mediu de retail atunci cel mai probabil și prețurile consumatorilor vor crește în perioada următoare. În aceasta situație, o strategie bună este alegerea unei oferte cu preț fix înainte ca prețul de retail sa crească. Poți citi aici articolul nostru despre cum să alegi cea mai bună ofertă de energie electrică.

Dacă vrei să găsești cele mai bune oferte, nu uita să te abonezi aici la newsletter pentru a primi inclusiv indexul nostru actualizat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.