Cum alegi cea mai bună ofertă de energie electrică

Afla rapid cum sa alegi cea mai buna ofertă de energie electrică.

Liberalizarea pieței de energie electrica, înseamnă pentru consumatori că doar ei pot să cerceteze piața și să găsească cele mai bune oferte.

Acest lucru poate fi dificil având în vedere numărul mare de oferte și lipsa unor informații clare care să ajute consumatorul. Mai jos prezentăm principalele aspecte pe care consumatorii ar trebui sa le ia în considere în alegerea celei mai bune oferte de energie electrica.

Citeste acest articol pentru a înțelege mai bine ce plătești și din ce este format prețul de energie eletrică. Așa cum sigur ai văzut și pe comparatorul nostru de oferte, diferența dintre cele mai mici și cele mai mari prețuri poate fi chiar și de 80%, motiv pentru care este important să fii informat constant cu evoluția prețurilor.

ȘIMAIBUN.RO îți oferă o comparație cu prețul pe care îl plătești acum dacă ai o factură la îndemână.

Nivelul prețului este important dar trebuie să știi și natura lui. Un preț fix obligă furnizorul ales să îți garanteze că prețul de furnizare nu se va schimba pe durata contractului în timp ce un preț variabil se poate schimba lunar în funcție de evoluția prețului pe piața angro.

De obicei prețurile variabile sunt mai mici decât cele fixe dar logica este identică ratei de dobândă fixă sau variabilă pe care o au creditele.

Deși prețul este un criteriu foarte important trebuie să fii atent și la termenul contractului și eventualele costuri de reziliere anticipată. Acestea pot apărea dacă decizi să te muți, să îți vinzi casa sau pur și simplu să schimbi furnizorul pentru un preț și mai bun.

Termenele ofertelor disponibile în piață variază între 6 și 24 de luni. Alegerea termenului potrivit pentru tine depinde de cât de mulțumit ești de prețul oferit, de cum crezi că va evolua prețul și de circumstanțele tale personale.

În plus față de condițiile pur comerciale, cu ȘIMAIBUN.RO poți afla rapid procentul energiei verde din mixul de energie cumpărat de furnizorul tău. Din ce in ce mai multi furnizori ofera pachete de energie 100% verde la preturi competitive.

Este important să iei în considerare și următoarele condiții pentru a lua cea mai bună decizie:

  • Contractarea pe care o vrei cât mai simplu și digitalizată. Din fericire pe ȘIMAIBUN.RO poți filtra ofertele care au contractare online.
  • Termenul și modalitatea de plată al facturilor. Vrei sa cauti o oferta pe termen lung și diferite modalitati de plata (preferabil cu plata online).
  • Modul de comunicare al facturilor și citirilor contorului. Vrei ca furnizorul tău să emită factura online și să aibă un mecanism transparent de transmitere a citirilor – unii furnizori îți transferă responsabilitatea ție.
  • Solvabilitatea furnizorului ales. Cand alegi o oferta pe durata lungă cu preț fix, furnizorul își asuma riscul variației de preț.

Asteptam întrebările tale și vom încerca să îți răspundem in cel mai scurt timp.

Spor în căutările tale,

Echipa Șimaibun.ro

simaibun.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.